האם מותר להיות בטלפון בתשעה באב? גלו עכשיו!

האם מותר להיות בטלפון בתשעה באב? הבה נבין את הגבולות!

חודש אב הגיע, ועימו גם תשעה באב – היום שבו אנו זוכרים את חורבן הבית הראשון והשני. אומרים שביום הזה יש אווירה של עצב ורצינות, אך זה לא אומר שאנחנו צריכים גם להיכנע לניכור טכנולוגי! אז מה דעתכם? האם מותר להיות בטלפון בזמן שאנחנו חווים את החוויה של תשעה באב? בואו נדבר על זה!

שאלות עמוקות שאדם מתעורר איתן

לפני שנתחיל, הנה כמה שאלות שאולי עוברות בראשכם:

  • האם ההיסטוריה והטכנולוגיה מתנגשות?
  • מה יש לנו ללמוד משיחות סלולריות בתשעה באב?
  • מה הם החוקים הבלתי רשמיים של העולם הדיגיטלי?
  • האם אפשר להפוך את תשעה באב לחוויה חיובית עם טכנולוגיה?
  • למה דווקא טלפון? מה עם טאבלטים או מחשבים?

מה זה תשעה באב ולמה זה חשוב?

בואו נתחיל מהבסיס. תשעה באב הוא יום צום ואבל, זיכרון לכל מה שאנחנו מאבדים ולא מצליחים להשיג. ובעצם, בתאריך הזה אנו צופים על ההיסטוריה שלנו, אבל יש לציין; כל אחד מאיתנו מסנכרן את ההיסטוריה שלו עם הטכנולוגיה החדשה. אז אם אתם בעד, סביר להניח שתשעת באב שלכם יכול להתבצע גם בשיחת טלפון.

ההיסטוריה לא מתה, רק מתעדכנת!

למה שנשב במצב של עצב כשיש לנו את האפשרות לדבר על כך? יידישקייט לא חייבת להיות עצובה. נניח שאתם תופסנים כסף את כל התמונות המרגשות שהתרחשו דווקא בתשעה באב, ואפילו להעלות אותן לטלפון. מה רע? בן דורי ער, הייטקיסט צעיר, אומר: "כשאני מתקשר לראות מה קורה, אני מביא את הטכנולוגיה יחד עם המסורת".

הסיכון של חיבור טכנולוגי?

רבים מאיתנו נוטים לחשוב שכניסה לעולם הטכנולוגי ביום האבל זה כמו לחטוף אגרוף בבטן. אבל האם זה באמת כך? האם ההיסטוריה שלנו יכולה להתערבב עם השנים 2023 ולחזור אחרי שלומר "חקוק בזיכרון"? כשלמעשה, האם זה לא יכול לשפר את ההבנה שלנו?

לטשל כבר לא עובד?

כולנו יודעים שלתשעה באב יש קצת קוד נוקשה: אין לקנות, אין לאכול, ואפילו אין לצחוק (טוב, אולי גם זה לא לגמרי נכון). אז מה קורה עם הטלפון? אני אומר, לעזאזל, תפוסו את הפלאפון באוויר, תתחילו לדבר על זה! עם כל החידוש שעובר על הסביבה והעולם שלנו, שיחה יכולה להיות דרך מצוינת לחינוך, יחד עם צינון ההגבלות.

האם הנאה וחשיבות יכולות להתקיים יחד?

נכון, זו שאלה מצוינת. האם בואו נשמע על גבול התובנות שהצבנו ביום הזה מול הפלאפונים שלנו?

  • שיחה על ההיסטוריה – פנקו את עצמכם! דיברו עם אדם שיכול להוסיף לכם זווית חדשה על תשעה באב.
  • שתפו חוויות ודעות – אל תחששו לשאול, מה דעתם על השפעת הטכנולוגיה ביהדות?
  • נווטו את השיח – ניקו כל תצפית אל מול המסכים, בזמן שאתם מצמידים את הקו עם התודעה שלכם.

להתנתק או להתחבר?

אחת השאלות שעלו היא אם להתחבר לטכנולוגיה זו ההחלטה הנכונה ביום של אבל. אני מאמין שאין פה תשובה חד-משמעית. אנשים שונים מסבירים שיש משהו שחייבים לחשוב עליו: ייתכן שבעקבות הטכנולוגיה נצליח לגשר על פערים, למנוע מחסומים מבחינת התחושות שלנו אך בהחלט לא להרגיש ניכור.

האם אנו צריכים לנהוג באחריות?

עוד שאלה. כשאתם בוחרים לקיים שיחה בטלפון, איך תוודאו שאתם לא מפריעים לאחרים או לקוד של היום? לצערנו, יש שטוענים שההנאה היא לא על חשבון הכאב.

מה ללבוש, מה לדבר?

נכון, יש חוקים לא כתובים בעניין. לדבר כמו כך לא יכול לא הספיקה לספר על המשמעות של אותו יום. לכן, תחשבו על מקומות היסטוריים שחשובים לכם, על אנשים במעגלים של חייכם שחוו שיחות שמות כמו "עשור של אבל" והכל בעדינות. ופשוט תהיו פתוחים לסוג של שיח!

מילים אחרונות – חוויות תהפוכנה נורמליות!

אז האם מותר להיות בטלפון בתשעה באב? התשובה היא מספר לא! אבל הי, כל אחד קובע לעצמו מהן התחומות. שימוש בטכנולוגיה לא אומר שאתם משאירים את המסורת מאחור. זה שאתם חווים את יום האבל עם שיחה, זה לא אומר שאין מקום לזכרון ותחושה. זה בעצם הברווז שכולם דיברו עליו. שלכם! אז תהנו, באיזו דרך שתבחרו, ושיהיה לכם תשעה באב משמעותי ומעניין!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top