במקרים מסוימים בחיים, הליך רפואי אליו ניגשנו או טיפול רפואי או תרופתי שהותאם לנו פשוט לא עושה את העבודה ובמקרים קיצוניים יותר נסבול אפילו מנזק רב יותר מזה שסבלנו ממנו בהתחלה. לעיתים, המצבים האלה קורים בגלל שרופאים או אנשי מקצוע אחרים שטיפלו בנו התרשלו ומסיבות שונות ומגוונות לא טיפלו בנו כראוי או לא שיקפו לנו נכונה את המצב הבריאותי שלנו. המצב הזה נקרא רשלנות רפואית, ובמקרים בהם ניתן להוכיח כי הוא אכן התקיים, אפשר בהחלט לגשת לתביעה ולזכות בחלק מן המקרים בפיצויים גדולים ומשמעותיים. בואו ננסה להבין כמה עולה הדבר הזה.
מהות המקרה
חשוב מאד לזכור כי כל מקרה של רשלנות רפואית נבחן לגופו ומן הסתם המקרים הפשוטים יותר יעלו פחות. אם הליך רפואי גורם לכם לכאבים קלים כרוניים שלא משביתים אתכם מלעבוד, הפיצויים הנדרשים יהיו נמוכים יותר כך שהתהליך יהיה פשוט יותר ולכן זול יותר. לעומת זאת, רשלנות רפואית בהריון למשל כבר מחייבת הליכים מורכבים יותר כמו איסוף ראיות מתאים, חוות דעת של רופאים מקצועיים וקשר שוטף עם האגפים המשפטיים השונים של בתי חולים ומרפאות ועל כן יעלה בהתאם.
אגרות בסיסיות
חלק מהותי במחיר התביעה הוא האגרות שיש לשלם לבתי המשפט על הגשת תביעה בגין נזקי גוף או נפש ולא מדובר בסכומים גדולים מדי על מנת לאפשר לציבור הרחב לגשת לתהליך. עם זאת, ההוצאות הנלוות הן לרוב המשמעותיות והגדולות יותר.
חוות דעת רפואיות
על מנת להגיש תיק תביעה מלאה יש לגשת לרופאים משפטיים שייתנו חוות דעת שתאשר כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית. הסכומים לחוות הדעת הללו יכולים להיות גבוהים מאד.
תשלום לעורך דין וחישוב עלות מול תועלת
זכרו כי עליכם לשלם שכר טרחה לעורך דין וגם זו הוצאה לא מבוטלת. לבסוף חשוב להבין אם העלויות הכוללות נמוכות באופן משמעותי מסכום הפיצויים הצפוי וכך למעשה תוכלו להבין האם זה משתלם.
התייעצות עם עורך דין מקצוע ומנוסה בתחום של רשלנות רפואית בהחלט תיתן לכם מידע שיעזור לכם להחליט אם לצאת לדרך.