לתקן סתימת ברז, לצאת לחופשה חפוזה בתאילנד, להמליץ על עורך דין או לארגן אירוע קיץ. את כל זאת עושה כותב התוכן מבלי לצאת מהבית כשברשותו מחשב, מקלדת וחיבור לאינטרנט, כמובן. תפקידו העיקרי של הכותב הוא לספק תכנים לבעלי עסקים שונים לצורך קידום האתר שלהם. כתיבת מאמרים המשלבת את ביטויי המפתח הרלוונטיים יכולה להקפיץ את האתר במקומות בגוגל.
כתיבת מאמרים – לא מה שחשבתם
רבים מדמיינים את חייו הפשוטים והמהנים של כותב התוכן. הכותב הממוצע, לדעתם, עוסק בכתיבת מאמרים בזמן שנוח לו ובמקום החביב עליו – שפת הים, יאכטה או הבית החביב והנעים. כותב התוכן אכן יכול לבחור את סביבת העבודה הנוחה לו (בהנחה שהוא לא עובד שכיר במשרד), אך כתיבת מאמרים אינה משימה פשוטה. אלה כמה פרמטרים שמבדילים את הכותב האיכותי מהכותב הממוצע:
- כתיבה רהוטה – אין דרך אחרת לומר זאת, אך כדי להיות כותב תוכן טוב צריך לדעת… לכתוב! שוק כתיבת התכנים הפך לפרוץ בשנים האחרונות ורבים מנסים להשתלב בו – חלקם כותבים טובים יותר וחלקם פחות. כך, כותבים המנסים להתקבל למשרת תוכן נחשקת צריכים לעבור מבחן כתיבה בהצלחה.
- לימוד מתמיד – כותב טוב צריך להפגין יכולות לימודיות מופלאות, שכן הוא נדרש להתמודד עם מגוון רחב של נושאים בלתי מוכרים כמו חליבת פרות, אינסטלציה, פרזול ועוד. הכותב האיכותי מתעמק בנושא המאמר ולומד אותו היטב לפני שניגש לכתיבה.
- כתיבה ברמה אקדמית – רצוי אבל לא חובה. אם לכותב התוכן יש רקע אקדמי במקצועות כמו לשון או ספרות, הדבר יכול בהחלט לשדרג את הכתיבה שלו.
ראינו שכתיבת תכנים יכולה להיות מאתגרת, אך היא לא בלתי אפשרית. אם אתם בעלי אתר, תוכלו להתנסות בכתיבה בעצמכם מדי פעם בפעם. אך אם אתם מעוניינים לחסוך בזמן, כדאי לפנות למקצוענים.