יש לא מעט עמותות בישראל, כשאת התכנון וההקמה של עמותה, עושים המנהלים מתוך תפיסת עולם וולונטרית ורצון להותיר חותם על החברה. ואולם, ישנם שלבים מאוד פרקטיים בדרך להקמת עמותה מתפקדת, כאשר אחד השלבים החשובים ביותר הוא גיוס הכספים. אין לעומתה ללא מתרות רווח יכולות להתקיים ללא מימון ראשוני ותרומות קבועות לאורך תקופת הפעילות. כך שזו היא משימה חשובה מאין כמוה אותה אתם רוצים לבצע על הצד הטוב ביותר. לשם כך יצרנו בעבורכם את המדריך המקוצר למקורות המימון של עמותה מתחילה. שנתחיל?

איך לצאת לתהליך גיוס התרומות?

ישנן ארבע דרכים בהן אתם יכולים לצאת לגיוס כספי תרומות לעמותה החדשה שלכם והן:

  1. גיוס כספים אינטרנטיבאמצעות חברת אטלס ניתן להתקשר עם גורמי מימון רבי עוצמה, לרבות קרנות פילנטרופיות, ולהבטיח שיהיו לכם כמה וכמה אפשרויות מימון בכל שלב של תהליך ההקמה.
  2. יצירת ערבי גיוס בקהילה – כאשר מדובר על עמותה בקהליה ניתן לרתום את ילדי בתי הספר או את השכנים כדי לסייע לעוסקים במלאכה. הפיקו ערב התרמה ובו אנשי הקהילה שלכם הם אלו שיממנו את הפרויקט ההתנדבותי שאתם מקימים.
  3. פנייה לתורמים מוכרים – אם חשוב לכם לעשות מאמצים ולהסיג סכומים גדולים, אתם צריכים לפנות ישירות לתורמים גדולים.
  4. יצירת מעורבות חברתית – השתמשו ברשתות החברתיות כדי לרתום את הציבור למטרות שלכם, עם קמפיינים מרגשים ותהודה שיכולה להגיע גם לאמצעי התקשורת הגדולים.

פועלים בדרכים המקובלות להקמת העמותה שלכם

אמנם ישנן דרכים רבות לגייס תורמים והעבודה יכולה להיות מאתגרת ומבלבלת, אבל עומדת לפניכם מטרה חשובה מאין כמוה. בדיוק מסיבה זו אתם לא רוצים לסכן את כל הפרויקט שלכם בגלל תורם כזה או אחר שלא יכול לממש את ההתחייבויות שהוא נתן לכם. דאגו להתקשר עם כמה שיותר תורמים ולנסות ליצור לכם רשת ביטחון מקיפה, כדי לצמצם את ההיתכנות לקשיים תקציביים. וכך לא משנה מה קורה, אתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שמקורות המימון שלכם לפרויקט יהיו יציבים ויאפשרו לכם להביא לידי ביצוע את כל החלומות הכי גדולים שלכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *