לצד פייסבוק, אינסטגרם וטוויטר, קיימת רשת חברתית רביעית, אשר אומנם לא זוכה בהרבה פרסום ולא נחשבת פופולארית כמו שלושת הראשונות, אך יש לה חשיבות גדולה ולא מעט משתמשים, למעלה מ-100 מיליון איש בכל רחבי העולם, הכוונה כמובן ללינקדאין.

רשת חברתית זו, בשונה מהרשתות שציינו, זו רשת בעלת מאפיינים עסקיים מקצועיים ופחות חברתיים במובן הקלאסי של המילה. רוב מי שמשתמש ברשת זו, עושה זאת מתוך כוונה ליצור קשרים עסקיים עם גורמים מתוך התחום שלו, בין אם זה בארץ ובין אם זה בעולם וכן מתוך כוונה להיות חבר בקבוצות מסוימות שמציעות כלים מקצועיים, טיפים ורעיונות בתחום ההתמחות שלו.

אך בדומה לפייסבוק, שם אפשר למצוא קבוצות דרושים שונות, גם בלינקדאין יש קבוצות ייחודיות, אותן מפעילים חברות השמה וכן אתרים שפועלים בתחום, אשר מטרתן לגייס עובדים בתחומים שונים. הרעיון הוא מאוד פשוט, האחראים על הקבוצה מפרסמים מעת לעת, לא פעם מדי יום, הודעות אודות גיוס עובדים לחברות שונות וכל מי שחבר בקבוצה יכולה לפנות אליהן.

כל מי שרשום בלינקדאין, יש לו עמוד מיוחד בו הוא יכול לרשום את כל הכישורים שלו, במה הוא מתעסק, במה הוא מתמחה, מה הם תחומי העניין שלו, היכן עבד, היכן למד, העמוד חשוף לכולם, וכל מי שנמצא איתו בקשר יכול לראות אותו, כך גם אחרים שאינם נמצאים איתו בקשר ויכולים להגיע אליו בדרכים עוקפות.

נקודה חשובה לגבי לינדקאין, בכל פעם כשמעדכנים נתון מסוים, אז כל החברים מקבלים עדכון לגבי זה, וכך גם בכל פעם שצריך לאשר חבר או חברות עם אדם מסוים. כך כולם יודעים מה קורה ברשת בזמן אמת.

במהלך השנים, הפכה לינקדאין לרשת חברתית מובילה בתחום ההייטק ובתחומים מקצועיים נוספים, כל מי שרוצה ליצור קשרים ולהרחיב את הרשת החברתית שלו, נטוורקינג, עושה זאת באמצעות לינקדאין, בזמן שרשתות אחרות כמו פייסבוק או טוויטר, גם אם יש בהן אלמנטים מקצועיים, קבוצות וחברויות, עדיין הן יותר מתייחסות לעניין החברותי ופחות לעניין המקצועי או הכלכלי גרידא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *