אחת השאלות הנפוצות ביותר בקרב מי שמחליטים להגיש תביעת רשלנות רפואית, נוגעת לחישוב הפיצויים, ופה חשוב לציין שהתשובה לכך אינה פשוטה והיא מורכבת מכמה אלמנטים וקריטריונים שונים, וכמובן – היא אינדיווידואלית, כך שכל מקרה לגופו. מעוניינים להעמיק את הידע בנושא? ובכן, ריכזנו עבורכם מידע שחשוב להכיר.

תביעת רשלנות רפואית

במקרה שבו נגרם למטופל נזק בעקבות רשלנות רפואית, הוא זכאי להגיש תביעה לבית המשפט ולקבל פיצוי, בין אם מדובר ברשלנות במהלך ניתוח קוסמטי, בין אם זו רשלנות בטיפולי שיניים ובין אם זו רשלנות רפואית בהריון ולידה. בכל מקרה שכזה, הערכת הפיצויים נעשית באופן פרטני, כשלרוב זה מתבצע בהשוואה למקרים דומים. השופט מעריך את הנזקים שנגרמו למטופל, ובהתאם לכך הוא קובע את גובה הפיצוי.

לרוב, נזקי רשלנות רפואית עשויים להיות בלתי הפיכים, ועלולים לפגוע בכושר ההשתכרות העתידי של המטופל, וזה בהחלט אחד הקריטריונים שבאים לידי ביטוי בקביעת גובה הפיצוי. קריטריון נוסף הוא הנזק הנפשי שנגרם למטופל כתוצאה מהרשלנות הרפואית שחווה. יתרה מזאת, אם עצמאותו של המטופל נפגעה (נכות מסוימת), ואם יזקק בעתיד לטיפולים רפואיים נוספים הכרוכים בהוצאות כלכליות – הרי שגם זה נלקח בחשבון בעת חישוב גובה הפיצוי.

תהליך הגשת התביעה

אם חוויתם רשלנות רפואית בשל הליך רפואי מסוים, מוטב לפנות לעורך דין שמתמחה בתחום, ולו כדי שיוכל לבדוק את המקרה שלכם, ויוכל לייעץ לכם בנוגע להגשת תביעה. חשוב לומר שמדובר בתהליך די ארוך, בסופו בית המשפט פוסק על קבלת פיצויים, כשהתהליך כולל הגשת מסמכים רלוונטיים, חוות דעת מקצועיות ועבודה מקצועית ומיומנת של עורך הדין. בהחלט ניתן להעריך את גובה הפיצוי העתידי, אך חשוב להבין שההחלטה הסופית מתקבלת על ידי בית המשפט.

סיכום

לסיום נציין שקביעת גובה הפיצויים בתביעת רשלנות רפואית משתנה ממקרה למקרה, כאשר יש לקחת בחשבון כמה קריטריונים עיקריים, כמו נכות נפשית ופיזית, הוצאות כלכליות עתידיות שנובעות מהטיפול הרשלני, פגיעה בכושר ההשתכרות ועוד. מוטב לפנות לעורך דין מקצועי, בעל ניסיון בתחום ומי שצלח תביעות דומות לתביעה שלכם, ולו כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה בתביעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *